moilenfant

joi, noiembrie 23, 2006

tara de rahat si barbati de mamaliga!

sunt nervoasa! azi am prea multi nervi! este clar ca in romanica intr-o institutie femeia de servici, portarul si lingaii sefului fac legea. in ceea ce priveste institutiile publice, gen spitale, posta, politie, lucrurile incep sa se imputa de mai sus de tine, omul de rand, dar felul cum pui problema poate infulenta si agita lucurile sa se rezolve daca nu pt toata lumea ,macar la nivelul tau de simplu platitor de impozite si taxe. (caz demostrat!)

insa ceea ce ma revolta si mai mult este felul in care se fac lucrurile intr-o firma, intr-un loc de munca care nu se subordoneaza statului, care are un patron si carede celel mai multe ori el este un dinozaur de nedetronat fara nici cele mai elementare cunostinte de marketing. ai crede ca stie ca un angajat multumit va face ttreaba mai bine decat unul nemultumit! dar nu! mancatoria este atat de mare incat nimeni nu mai are timp sa analizeze ceea ce se intapla defapt cu angajatii. interesant! banuiesc ca nu cazul sa dau exemple, caci ar fi numeroase, de la SIDEX / MITALL STEAL la ce firmulita vreti voi.

degeaba se plateste sindicatul! oricum si el a format de oamnei incapabil sa-si indeplinesca functiile, degeaba exista sefi, ei sunt mult prea preocupati cu mailuri amuzante, bloguri, sfaturi ginecologice sau sa-si injunghie colegii pe la spate in timp ce acestia sunt mult prea preocupati sa acopere volumul de munca a colegilor care nu lucreaza. stefan liiceanu a zis la un moment dat "suntem un popor contraproductiv!" si ii dau dreptate in totalitate. nu vom invata niciodata ca trebuie sa stie fiecare unde ii e locul si ca chiar daca vrei mai mult trebuie mai intai sa-ti faci treaba si apoi sa te ocupi de altele, cum ar fi barfa colegilor, sa intameiezi propria bisericuta s.amd.

pacat ca romanul nu a inteles ca are drepturi in tara lui! ca a avut stramosi care s-au luptat pentru asta! pacat ca nu stie ca poate sa se mai puna si contra curentului, ca umilinta nu e starea de fapt a acestei natiuni, ca rahatul inghitit de la sef poate sa-l arunce si inapoi, ca poate si un mic angajat sa faca dreptate, cel putin in ceea ce-l priveste, daca nu altora si ca nu trebuie sa stea ca "boul in bezna" sa astepte a doua venirea a lui Iisus Hristos. pacat de noi, ca suntem un popor capabil! si atat! sunt prea putini oameni care indraznesc sa face ceva. restul duc o existent coidala, adica participa dar nu se baga, neutri ca Elvetia, paradoxal e ca tot ei sunt si cei mai tupeisti dintre noi! sunt dezgustata de ceea ce au ajuns barbatii nostri , mi-e scarba si mila si rusine de tara in care traiesc, de faptul ca se promoveaza nonvalorile, de kitch-ul in care traim, de vorbe fara fapte, de tupeisti aroganti, de oameni care se tem sa spuna lucrurilor pe nume, de cei ce ling dupa ce au scuipat, de interese ascunse... de viata din romania!

s-a demonstrat practic cu un Iancu nu se face romanie! pacat de viata asta irosita... o sa ajungem la 60 de ani resemnati, senili, plini de regrete, pseudo-oameni.. si mai trist e ca nu-mi impartaseste mai nimeni ideile! toti cred ca e bine sa te lasi dus de curent! lasa ca e mai confortabil sa injuri pe Tariceanu din fotoliu decat sa incerci acolo in lume a ta mica sa faci ceva! sa incerci de fii OM! asa cum ne-au invatat parintii...

8 Comments:

At joi, noiembrie 23, 2006 4:07:00 p.m., Blogger Roxana said...

DA, sa rasturnam valorile, sa filosofam cu ciocanul...! :)

 
At joi, noiembrie 23, 2006 4:25:00 p.m., Blogger diana said...

sa filisofam cu ciocanul? despre asta crezi ca e vb?

 
At joi, noiembrie 23, 2006 4:52:00 p.m., Blogger anatropos said...

:) nu cred ca despre asta vorbeste rox.
stii ce cred eu? ca daca barbatul este o mamaliga, atunci si femeia este o mamaliga moale. nu crezi si tu? romania nu este o tara numai a barbatilor. s-a vazut ca si femeile pot. putin-putin, dar pot.

in rest: stau pe scaunul de la comp si sunt total de acord cu tine.

 
At joi, noiembrie 23, 2006 4:57:00 p.m., Blogger diana said...

off.. ma tem ca urlu singura la stele.

 
At joi, noiembrie 23, 2006 5:16:00 p.m., Blogger anatropos said...

vezi? si tu doar...

 
At miercuri, decembrie 06, 2006 7:16:00 p.m., Blogger Anonymous said...

How sad.. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul? I think not :D
http://rromania.wordpress.com/

 
At joi, decembrie 07, 2006 2:38:00 p.m., Blogger diana said...

esti pe langa subiect cu site-ul. eu nu pot sa gasesc o scuza pt nesimtire, aroganta nesustinuta rautate si invidie. nu vom putea merge in nicio directie daca vom cauta scuze si nu rezolvari!

 
At joi, decembrie 07, 2006 9:18:00 p.m., Blogger Anonymous said...

scuze? unde?

 

Trimiteți un comentariu

<< Home